Trening za izboljšavo kognitivnega (izvršilnega) funkcioniranja

Spoštovani starši!

Moje ime je Nastasija Mahne in sem absolventka druge stopnje študija psihologije, sicer zaposlena na OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško. Pri otrocih z motnjo avtističnega spektra in otrocih z ADHD se kažejo primanjkljaji v izvršilnem funkcioniranju, s katerimi se ukvarjam v okviru svoje magistrske naloge (in že prej demonstratorstva na Oddelku za psihologijo). Primanjkljaji v izvršilnem funkcioniranju zajemajo pomanjkljive sposobnosti načrtovanja, organiziranja, taktiziranja, pomnjenja detajlov ipd.

V sodelovanju z mentorico red. prof. dr. Karin Bakračevič Vukman, somentorjem dr. Voykom Kavčičem ter v sodelovanju s Posvetovalnico za učence in starše Novo mesto pripravljamo trening za izboljšavo kognitivnega (izvršilnega) funkcioniranja. Vas oziroma vaše otroke želimo povabiti k sodelovanju pri tovrstnem treningu. Trening je oblikovan na zabaven način in poteka s pomočjo računalniškega kognitivnega treninga – virtualnega labirinta. V Sloveniji je bil tovrsten trening že izveden in pokazali so se pozitivni učinki.

Učinkovitost bomo merili z različnimi testi pred in po izvedbi treninga. Potrebnih je vsaj nekje 10-12 ponovitev treninga po 45 min. Celoten postopek (testiranje in izvedba treninga) je brezplačen, edini pogoj je, da otrok trening obiskuje redno. Trening bo potekal v prostorih Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto v popoldanskem času. Glede točnega termina se bomo dogovorili naknadno (predvidoma bo trening potekal 1x tedensko). Pred izvedbo bo organiziran uvodni sestanek za starše, kjer bom bolj podrobno predstavila sam koncept izvršilnih funkcij in izvedbo treninga.

Ker bo pred in po treningu opravljeno testiranje, lahko vsak starš in otrok na koncu treninga, v kolikor želi, dobi povratno informacijo, če in katera področja izvršilnega funkcioniranja so se pri otroku izboljšala. Podatki bodo sicer anonimni.

Za prijavo na trening in vsa morebitna vprašanja sem vam na voljo preko emaila: nastasija.mahne@gmail.com ali na telefonski številki: 041 227 385.

Lep pozdrav,  Nastasija Mahne